Založ si blog

Heliamfora sarracenioides – pestovanie

Obsah tretieho článočku budem (konečne) venovať tomu, čo väčšinu z vás zaujíma zrejme najviac – ako sa heliamfora sarracenioides pestuje…

 

Heliamfora sarracenioides - pestovanie

zdroj fotky: http://cpphotofinder.com/heliamphora-sarracenioides-113.html

Heliamfora sarracenioides vyžaduje studené a vlhké miesto. Je potrebné dávať pozor, kam heliamforu umiestnime. Je nutné dávať pozor na prehriatie vzduchu!

Z tohto dôvodu ich je možné heliamforu sarracenioides pestovať v sklenej vitríne pri východnom okne alebo v zimnej záhrade či v skleniku, kde ich treba umiestniť čo najnižšie k podlahe.

Počas dňa im stačí rozptýlené svetlo.

 

Heliamfore sarracenioides vyhovuje teplota medzi 19 až 27 °C – cez deň a 10 až 16 °C – v noci. Pri vyšších teplotách sú schopné heliamfory sarracenioides zastaviť svoj rast a preto počas horúcich letných dní zálievku obmedzíme. 

Heliamfora sarracenioides prospeje, ak sa do jej pascí doleje mäkká voda. Počas rastu vyžaduje zalievanie častejšie menšími dávkami striedavo odspodu a zvrchu.

 

Fanpage na FB, ktorá sa celá venuje iba tejto rastlinke – heliamfora sarracenioides:

https://www.facebook.com/pages/Heliamfora-sarracenioides/188648351330296

 

Heliamfora sarracenioides sa presádza raz za 1 až 3 roky koncom zimy.

Heliamfora sarracenioides obľubuje kyslú vláknitú rašelinu, do ktorej môžeme pridať agroperlit v pomere 2 : 1. Dospelé heliamfory, ktoré tvoria trsy, by mali mať veľkosť črepníka 20 až 25 cm.

Pri vhodných podmienkach a intenzívnom raste je možné heliamforu sarracenioides prihnojovať 4-krát ročne listovým hnojivom.

 

 

Heliamfora sarracenioides – pár zaujímavostí : )

27.01.2014

V poslednom článku som Vám sľubovala niečo extra. Priznávam, že termín pridania som nedodržala, ale o to viac sa Vám to pokúsim dnes vynahradiť ;)… V prvom rade odpoviem na jednu otázku, ktorá mi prišla na mojej Fanpage v správe a to: Ako vlastne láka heliamfora sarracenioides svoju korisť? Odpoveď: Heliamfora sarracenioides má na hornom okraji malé [...]

Heliamfora sarracenioides – rozmnožovanie

21.01.2014

Keďže už vieme, ako heliamfora sarracenioides vyzerá, kde sa vyskytuje a tiež aj to, ako sa pestuje – je čas naučiť sa ako sa rozmnožuje. Heliamfora sarracenioides rozmnožujeme sadením čerstvých semien na povrch čistej rašeliny. Je potrebné udržiavať 100% a teplotu 18 až 25 °C Po tom, čo heliamfora sarracenioides vyklíči, vlhkosť znížime vetraním. [...]

Heliamfora sarracenioides – výskyt

18.01.2014

Aký je vlastne prirodzený výsky tejto rastliny? Heliamfora sarracenioides sa vyskytuje na v horách Južnej Ameriky, konkrétne v Guyanskej vysočine vo východnej Venezuele, spoločné hranice Brazílie, Venezuely a Guyany. Kvôli kolmým skalným stenám sú stolové hory jen veľmi ťažko prístupné, takže väčšina z nich ostáva nepreskúmaná. Vďaka tejto izolácii od [...]

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Martina

Heliamfora sarracenioides a všetko o nej zhrnuté v krátkych článočkoch :)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 15123x
Priemerná čítanosť článkov: 3025x

Autor blogu

Archív